Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi lever i ett informationssamhälle där människor lätt kan manipuleras genom olika sorters propaganda. Information som skapar rädslor är ett sätt att få kontroll!


Maktens syfte

Utövandet av makt och kontroll kan gälla
enskilda, grupper, samhällen och stater.

Rädslor skapas genom skrämselpropaganda.
Avsikterna kan vara både goda och onda
beroende på vad man vill få kontroll över.

Den, de som utövar makt/kontroll har ofta en retorisk förmåga
kunskap om ämnet, goda kontakter med makthavare,kontroll
över media.
Makt utövas oftast i interaktion mellan människor.
Suverän makt: maktstrukturen liknar en pyramid.
den som utövar makt sitter i toppen på pyramiden o
de förtryckta finns i botten, mellan finns de som utövar
order fr toppen.
Diciplinär makt:Omformar beteendemönster så att de följer
de normer som eftertraktas. Regler och förordningar!
Biomakt: Biomakt studerar populationer ( bios = liv)
antalet födslar, livslängd, folkhälsa, migration, brott,
befolkningsgrupper etc, de försöker korregera avvikelser.

Vi lever i en tid där utövandet av makt blir synlig på olika
nivåer. Vi ser det i nära relationer, i vårt samhälle och i vårt
land. Vi läser om upplopp i andra länder där förtryck leder
till revolution. Makthavarna utövar våld för att skrämma
till lydnad.

Se hur de gängkriminella utövar makt och kontroll genom
att förnedra och skapa rädslor som sprider sig som ett virus
genom vårt land. Kulturkrockar och segregerade samhällen
där klaner skapat egna lagar som utövas bortom vår lagstiftning.
Där man intagit vissa områden och skapat egna revir.

Disciplinär makt genom expertmyndighet har utövats denna vår
genom pandemin med levnadsregler.

Bakom maktutövande ligger kostnader och resurser.
Hur får man tillgång till att genom rädsla/ kontroll få människor
att gå med på att lyda order och bli fogliga till de förändringar
som krävs......är detta GOTT eller ONT?

Vilken dold agenda får inte medvetande göras utan döljs genom
manipulation och skrämselpropaganda!

Lär dig vilka härskartekniker du kan utsättas för och bli genomskådande
osynliggörande, förlöjligande, undanhållen information, dubbel
bestraffning,skuld och skam, hot om våld och objektifiering!








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-02 10:28



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Må facklan brinna tydligt och klart som en påminnelse och en varning!
2020-09-02
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP