Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

September



Råkorna
som i sorgdräkt
på fältet

när rönnbären
lyser stoppljus
för sommaren
och den klara luften
bebådar.

Vid den döda tallens fot
ett skeppsvarv
med barndomens barkbåtar -

ännu känslan i handen
av att tälja
och att segla -

en armada,
som gjord för
sommarens
soliga vatten.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-09-02 15:16



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint diktat om härliga minnen
2020-09-07

  Maiah VIP
Fin känsla med höstliga iaktagelser och betraktelser
2020-09-06

  Niliboy
Härligt bildspråk å dito minnen!
2020-09-03

  Lena Själsöga Keijser
kanske är det så
i huden finns dofter smaker av
barkbåtar
lyckokorn
det vilket gav
frön till vår trädgård

vackert målar du med ord
2020-09-03

  Peter Olausson VIP
Armada - det är något okuvligt i ordet, något som bär över kommande höst och vinter. Nu går naturen mot sin vila, men inte kraften som alltid förändrar. Tack Jan!
2020-09-03

  Solweig Jansson VIP
Åh, vilken underbar text ! Bokmärker !
2020-09-02

  Minkki VIP
oj, ett helt skeppsvarv med barkbåtar ... minnena talar starkt. Tack för texten!
2020-09-02

  Maria Sundelin VIP
Tycker om den längtansfulla minneskänslan
2020-09-02

  Eva Langrath VIP
Fin septemberkänsla i orden.
2020-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP