Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farväl mormor (te amaré)

Du var mitt allt: mina drömmar, mina första stapplande steg...

Minns dig intill mig, när jag var tre, på en sjukhussäng

"Sitt still fräknis, vad är 1 + 1?"

           ~~~

Klockan är två på morgonen, du andas knappt

Syrgasmask, en ensam fläkt och slangar överallt

Jag håller i din högra hand - samma hand som visade mig vägen, i en annan tid, i ett annat land 

            ~~~

Du är kall, min lilla Maria. Snälla, håll ut - bara lite till 

Jag böjer mig fram och viskar i ditt öra: "jag älskar dig

"Farväl mormor, farväl mitt hjärta 

"Du var min första kärlek

"Din fräknis."




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 191 gånger
Publicerad 2020-09-02 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X