Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ett långt farväl".


Jag läser Claes Hylinger...patafysikern


Boken berättar här och där om ett möte
mellan Claes och finskan Angelica. Mötena
äger oftast rum i Helsingfors och är mycket
vackra men olyckliga i grunden då Angelica
är gift och har barn.

Claes försöker i andra halvan av boken
förstå sig på sig själv och varför han envisas
med att ta båten gång på gång över till
Finland för att göra sig själv olycklig.

Så skriver han: "Vad jag inte visste då,
var att människor älskar sitt lidande
och vägrar ge upp det. Olyckan
binder en ännu hårdare än lyckan.
Ingen överger frivilligt sitt lidande..."

Jag tycker om boken. Det kanske ni förstår.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-03 13:48



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack för påminnelsen om att vi har begåvats med vår fria vilja
2020-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP