Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaka

När dagarnas larm
trängt genom nattens filter
återstår alltid en fråga
som inte går att besvara
med räkenskaper och logik

En ängel snuddar vid min arm
jag sätter mig upp i sängen
orden kommer till mig
men det finns inget svar
som går att formulera

Frågan är viktig, så väsentlig
att det inte längre går att sova
Jag anar dess existentiella omfång
långt bortom tankar och kognitioner

Frågan skakar i kroppen
Det är något som vill tränga fram
som absolut måste stoppas
Kramper kommer och kramper går

Långt ned i jordlagren under huset
ruvar existensen på denna ordning
Den handlar om att få vila i famnen
hos den människa som jag älskar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-04 05:27



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Berör något djupt inom mig, fint!
2020-09-04

    Lena Staaf VIP
Stark dikt om sorg, saknad, längtan och existentiell undran.
2020-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om längtan och saknad!
2020-09-04

  AndLou VIP
Oerhört stark och berörande text!
2020-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP