Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad händer när en pandemi skapar konkurser och arbetslöshet?


Imprialistisk infiltration

När länder försvagas och resurserna minskar så ökar konkurser
och nedläggningar av företag.
Försäljning eller upplåning för undvika en konkurs. Detta gäller
både i det lilla och stora.
De som har pengar och resurser ser nu en chans att köpa upp och
etablera sig med egen agenda. Detta kan drabba både enskilda,
kommuner och stater.
Det handlar om att få inflytande och i slutändan makt och kontroll
och att tjäna sitt syfte.
Rationaliseringar, lägre löner och stramare ekonomi för att få högre
avkastning! Nyttja alla bidrag som staten kan ge! Staten i sin tur lånar upp
och höjer skatterna.
Det visar sig att Kina har köpt upp många företag i väst Sverige. De
vill också åt hamnen i Lysekil!
Imperialism är ett system där en mäktig nation ockuperar, kontrollerar och exploaterar mindre nationer.
Slutar det med att infiltrationen påverkar ett helt lands förmåga att styra,
det är frågan?
Infiltration kan sluta med ett övertagande genom att annan kulturs seder och bruk som med sina agendor börjar sätta upp regler och levnadsvillkor för den inhemska befolkningen?
Historien talar sitt sanna språk.....är det nu karman återvänder. Som man sår får man skörda.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-04 09:27



Bookmark and Share


    lydriket
Bra text.

Sverige tycker om dem som inte tycker om Sverige.
Från Stockholmssyndrom till Sverigesyndrom.

Nu kommer skördetiden för denna envägskärlek.
2020-09-07

  Koloristen
Soros pushar för gigantiska evighetslån som är avsedda att aldrig betalas tillbaka.
2020-09-04
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP