Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gemenskapens stora betydelse i våra liv





När livet är hårt och kantigt
och glädjen fått en törn
då är det skönt att krypa in
i gemenskapens runda hörn

där någon ömsint håller om
tills man får lugn och ro
tårarna slutat att rinna
och man åter på glädjen kan tro

runda hörn behöver vi alla
dit vi i våra sorger kan gå
där vi tar hand om varandra
och inte bara passivt ser på




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-09-04 10:38



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Så sant ! Läste följande på Facebook: En lärare gav sin skolklass en varsin ballong att blåsa upp och sedan skriva sitt namn på. Därefter kastades alla ballongerna ut i korridoren och hamnade huller om buller . Sedan fick eleverna i uppgift att på en begränsad tid leta upp sin egen ballong. Det blev ju kaos och när tiden var ute hade bara någon enstaka hittat sin ballong. Då sa läraren till eleverna: plocka upp ballongen bredvid dig och ge den till dess ägare. På ett par minuter hade alla fått sin ballong ! Precis så är det med lyckan - om man bara letar efter sin egen så finner man den inte - sa läraren ! Vilken fin bild - och något man säkert kommer ihåg !
2020-09-06

  bibbi ahrnstedt
En mycket vis poet
2020-09-06

  Kajan VIP
Jättebra, text i harmoni.
2020-09-06

  M.Eta
Skönt när någon lyssnar! Fint!
2020-09-06

  Olof Lagerhorn VIP
Ett runt hörn är en originell och
tankeväckande metafor!
Ett kupat, varmt och skyddande bo.

2020-09-05

  Respons VIP
Kloka ord!
2020-09-05

  lila fjäderblomman VIP
"runda hörn behöver vi alla" - så sant som det är sagt! Vilken fin text!
2020-09-04

  Eva Helene VIP
Så vackert skrivet om detta så väsentliga!
2020-09-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Precis så är det! Vi behöver varandra i nöd och lust. Om vi ändå kunde tänka så lite till mans, då vore mycket vunnet!
2020-09-04

  Sparvögat VIP
Visa ord från en klok kvinna...

2020-09-04

  Niliboy
Ja, man vet inte när vännerna dyker upp, men dom betyder så mycket när man träffar dem!
2020-09-04

  ULJO
Kloka ord
2020-09-04

  WyS VIP
Sant och viktigt budskap!
2020-09-04

  limerick
Varma visdomsord! Bokmärker.
2020-09-04

  Rise Little One
Bättre text än denna finns inte.
2020-09-04

  Feliaxel VIP
Så kloka ord du förmedlar
2020-09-04

  Öknens Ros VIP
Visdomsord att lägga på minnet.
2020-09-04

  Maria Sundelin VIP
Så sant
Kramar
2020-09-04

  överlevaren VIP
Det vårdar gott att bli omsluten av kärlek....
2020-09-04

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fina, kloka ord att vara medveten om!
2020-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP