Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ångest




När du ser på mig med ögon 

likt ett svart hål 

Värjer jag mig mot kylan du avger


Lindar in mig i ljuset som då kväver 

ditt leende du smakfullt

virar runt min kropp


Jsg ser dig inte mer i min ljusa värld

Där allt av ditt illasinnade väsen 

en gång ljöd 

 

Du som aldrig någonsin funnits 

Du som är ett förflutet ingenting 

 

Nu står jag här i min upplysta verklighet 

Står här över dina mörka illusioner

Där du en gång andades över min hud 

i syfte om att förgöra mig 

 

Där stiger nu vackra rosor i solida valv

I en förtröstan om att livet 

åter är mig nära 


I ljuset och i kärleken 

 

 

 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-09-04 11:04



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
,,
2020-12-12

  Blomma-Stjärna VIP
En gång nära att förgöra mig men nu ett förflutet ingenting i min upplysta verklighet - i min förtröstan på livet - - - Så bra den här!
- i ljus och kärlek!
2020-09-06

  överlevaren VIP
Berörande....
2020-09-05

  Nils-Robert
Så mörka rader men ändå slutar dikten med ett intensiv klang av hopp. Bra komposition.
2020-09-05

  Niliboy
Leve kärleken å Jesus äger ju den å vill något med oss!
2020-09-04

  Alysse VIP
Hoppfullt skrivet om att finna
vägen ur mörkret och smärtan
2020-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP