Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om min inställning till yrkesgruppen psykologer

Jag kan inte hjälpa det ,min inställning till psykologer är och förblir djupt ambivalent. Nu skall jag för mig själv söka reda på varför det är så.
1) de har några års längre utbildning och därmed högre lön än jag. Det kan faktiskt även mitt snåla jag ta. De har dessutom troligtvis högre studieskulder än jag och medlemsavgiften är skyhög det kan jag stå ut med dessutom är organisationsgraden troligtvis nästan 80% det klingar inte illa i mina öron hos en man vars far lade det mesta av sin lediga tid på fackföreningen.
Att de i kraft av sin utbildning har lite högre prestige får man ta.
Nej pudelns kärna ligger nog i att jag mött så många psykologer som verkar ha sovit sig igenom utbildningen. Det är som om de aldrig öppnat en bok under sina universitetsår ändå tronar de bakom sina sitt pulpeter och kasserar en trygg och relativt anständig lön. Om man inte har för stora pretentioner.kanske är det av ag tyst accepterade möjlighet att kunna styra sin arbetslastning och därmed stressnivå som retar mig . dessutom eftersom som de har 1,5 års längre utbildningstid är de bättre att hävda sina intressen. Detta i en tid som stressens skadlighet på en mänsklig organism alltmer kommit i blickfånget. Nej psykologen har lärt sig att på snålast möjliga sätt dela ut sina gracer. Men värst av allt de har lyckats få sin skojarprofession att bli ett legitimationsyrke.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2020-09-04 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP