Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förluster


lust-slut

 

först försvann jobblusten, lobblusten, nobblusten

sedan for sexlusten, spexlusten, textlusten

likaså matlusten, pratlusten, gladlusten

saknar än sömnlusten, drömlusten, glömlusten

värnar dock spellusten, leklusten, eklusten




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-05 11:37



Bookmark and Share


  Roger VIP
Hoppingivande! Homo ludens - den lekande människan
2020-09-09

  Gunwale VIP
Att värna leklusten kan rädda de värsta lägen! Om man kan leka kan man byta ut sin verklighet när helst det passar att göra så.
2020-09-06

  Minkki VIP
som fyrtiotalist i öst stannar jag för att beskriva författarens situation med att det mesta i livet är på kort, lyckligtvis ändå inte allt. Hoppas texten ger studs åt många nya texter, har svårt att föreställa mig sajten utan många dagliga texter av Dig. Mer än så - hoppas att texten är ett utslag av Din ordlust :)
2020-09-05

  lodjuret/seglare VIP
Håller med texten till viss del, men samtidigt verkar just 'Sverige' stå ut något mera i kampen mot 'tappade sugar'. Även om en vän till mig mest av allt verkar vilja ta sig högt upp och se om det går att 'ta sig ur krisen' genom att pröva sina vingar. Som alternativ åker gossen in och ut på 'the funny farm'. Inte kul som han sänker en eget humör. Men idag tankade jag mig full av ett möte med en annan vän, i och med ett besök som verkligen kändes ända in i märgen. Det var nästan ett år sedan sist och nu var det såväl kul hemma där och sedan även äta och kunna ses och umgås. Spelade fia med knuff osså. Reste sedan hem till mig och medan musiken spelar går jag in på poeter, efter att ha vilat en smula.
Läser din text med trötta ögon. Den är 'trots allt' inte 'slutet', bara början på början till en bakåtsträvande tillvaro i ett 'det var i alla fall bättre förr', det vill säga förra året vid samma tid... att inte ge upp, hur trött en själv än är, det är väl kärt besvär?
2020-09-05

  Gunwale VIP
Jag har fyra ekar i fönstret. De lever endast av vatten, och deras vackra rotsystem kan man beundra eftersom de står i var sin glasvas. Jag fick bara lust att berätta det.
2020-09-05

  TrollTörnTrappan VIP
Textlusten hoppar jag växer så smått igen, genom t.ex. rim som dessa!?!
2020-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X