Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Instruktioner till nyårsduschen


Svett och pina, arma lort
In i duschen, illa fort
Skynda spola kropp till knopp
Tvåla till dig, skölj mot propp

För snart ska middan späcka buken
Vars var nu den där badhandduken?
SMUSSIG?!! AJ, AJ KAPTEN BLUNDER!
Vad gör du nu i blötans stunder?

Jo, ställ dig stadigt, med rätt manér
Och blunda hårt så ingen ser
Stå med bena brett isär
Och skaka allt du håller kär
Skaka nu din breda rumpa
Skaka som du skakar skumpa
Skaka av dig droppar små
Skaka minsta lilla vrå
Skaka huvet som ett nej
Skaka minsta lilla grej
Skaka, jaka och rannsaka
Skaka spaka ben tillbaka
Skaka huven, lyss till skrammel
Knäppupp huvets Povel Ramel
Slå i luften nävar knutna
Slå för allt det brustna brutna
Slå nu som du hastigt kutar
Sätt till kroppens alla klutar
Och skaka alla onda tankar
Skaka av dig hjärtats dankar
Sparka vintern gul och blå
(Sparka för din ömma tå)
Skaka varje grått nytt hår
Skaka för ett gott nytt år
Gör en magdans, rulla buken
som dom gör på bioduken
Glöm rapportens stora plump
hjärtat formas av din gump
som du skakar för din skapare
eller som en galen apa're -
en sån som kittlar armens håla
och folk i fjärran hör högt vråla
som när Bagheera hör Baloo
(fast mer som)
uu-uu hee-hee oo-oo
Men det är inte alls ett morr
Så säger vi "nu e ja torr"






Bunden vers (Rim) av 100apor
Läst 378 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-01 14:49



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Rolig ritual, när det brinner i de blöta knutarna - t.o.m. Ramel kom med på ett runt hörn (Var är Tvålen?!)

Särskilt välfångat självbedrägeri i "blunda hårt så ingen ser" ;-)

För övrigt brukar mina duschdroppar få självtorka.... betydligt fortare än dessa moment skulle ta i anspråk.
2021-01-01

  Kajan VIP
Ja, du är definitivt utanför boxen, fortfarande... Onekligen annorlunda underhållande: )
2021-01-01
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano