Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det där man kallar självkänsla

 

Jag var inte den söta lilla flickan som mamma velat ha
jag var inte pojken som pappa saknade
jag visste att jag var en löjlig unge
och den vetskapen fastnade djupt i mig
Jag vet det än
fast jag har åldrats och maskerar det bättre
Ingen sa det någonsin högt
Men jag visste
Det är vad man kallar självkänsla
det där man bottnar i
löjligheten



Fri vers av Måna N. Berger
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-05 19:26



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Ja, precis så - tyvärr. Igenkännande och beklämmande. Väl beskrivet.
2020-09-08

  Eva Langrath VIP
Fin text om hur vi präglas som barn. Vi får vara snälla mot vårt inre lilla barn och hjälpa det bygga en ny trygg självkänsla.
2020-09-07

  Briza media
Ja tänk vad barndomserfarenheter sätter spår.. Fint skrivet om denna mänskliga erfarenhet. (Lyckligtvis kan vi alla öva på självmedkänsla som kompensation!)
2020-09-06

  Annaemi VIP
Känns igen, så bra formulerat, så allmänmänskligt.
2020-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger