Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

People need people (Min klimatkamp 5/9)

Idag läser jag på familjesidan i DN om en konstnär som fyller 55. Han har haft klimatet och människans inverkan på naturen som tema under hela sin karriär sen han gick ut konsthögskolan för 30 år sen. Han tror att det är svårt att få människor att ändra sina beteenden enbart genom att hänvisa till vetenskapliga fakta. "Jag tror att konstnärliga gestaltningar behövs för att folk ska beröras och förstå" säger han.

Jag läser texten och tänker "intressant". Och sen inser jag att jag troligen har träffat den här personen; han är engagerad i artistsforfuture. När vi sk vuxna i fridaysforfuture inte längre var välkomna på Mynttorget förra hösten blev vi hänvisade till att stå utanför Sagerska palatset, och där stod redan artistsforfuture sen en tid tillbaka. Efter ett tag kändes det rätt okej att samlas där, och man kunde ju alltid gå en sväng och heja på ungdomarna.

Samtalen och diskussionerna varje fredag - vad jag saknar dom. Dom behövdes för att inte fastna i mina egna tankar. Att bara läsa artiklar eller titta på dokumentärer eller läsa böcker; det räcker inte. "People need people".

Apropå dokumentärer; häromdagen skrev jag att en dokumentär om Greta Thunberg skulle ha premiär i november på Venedigs filmfestival. Det var fel. Den filmfestivalen pågår nu i september och filmen har haft premiär.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2020-09-05 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP