Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i Coronans tid


Vi lärde oss leva

Vi lärde oss leva
i skuggan
av tunga besked
med rädslan som en klump i halsen
varseblivna
varnade
höll vi vakt
tvättade våra händer
det var på oss
ingen annan
som en skör tråd
allt berodde

Sommarens dofter och färger
blev så mycket starkare
de dyrbara dagarna
togs till vara

Men från det vi vaknade
tills vi somnade
genom nattens drömmar
följde skuggan med
en ovälkommen gäst

Kanske vande vi oss
till en liten del
för att vi måste
för att orka
vi hade inte något val

Men en kort stund
då och då
tänkte vi
frågade vi varandra
minns du hur det var
då, innan

Snart har vi glömt
det här är det nya normala
vi lärde oss leva
det är gott så.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-05 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP