Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Energitjuvar

 



Det är de mindre roliga


Dem  jag undviker nästan helt och fullt 


De som suger ur ens kraft och levnadsmod



Skyddar mig ständigt mot dessa räder


Iskallt svävande manipulerade metoder


Väver sig in för att fylla på med kraft


glädjefulla och bländande



De skyller ofta på andra


De gör sig själv till offer


De pratar illa om andra



De avbryter ofta i en diskussion


De kan inte lyssna


De vet alltid bäst


De förmår sig inte att känna empati


 


Lågt krälande över den gyttjiga marken


Fast i sina egna bojor


sina trångsynta burar


I sitt egoistiska varande


I ren och skär ovilja



Jag undviker dessa människor


Tacksam för mina insikter att jag inte är någon


bensinstation för  uttörstande kroppar


Att välja rätt umgänge och att gallra bort


är lika viktigt som att sova gott om natten


 




Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-09-06 21:45



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
ack så många såna det finns
2020-11-10

  Solstrale VIP
Riktigt bra!
2020-11-01

  Peter G VIP
Kloka och välvalda ord som lämnar utrymme för eftertanke!

Tycker du ger en målande bild av hur en energitjuv kan vara och jag kan bara hålla med i ditt resonemang om hur viktigt det är att försöka gallra bort dessa; och att sätta gränser!
2020-09-12

  Nils-Robert
Ja verkligen. Man måste klippa banden till de som tar men aldrig ger
2020-09-08

  Alysse VIP
En text jag kan relatera till
Mycket bra skrivet!
2020-09-07

  Blomma-Stjärna VIP
Gränssättning - i upptäckten av sitt eget värde "ingen bensinstation för förstörande kroppar"

-" att gallra bort är lika viktigt som att sova gott om natten"

tänkvärd text
2020-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP