Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tid och rum

Lättjan är skapandets moder
säger ett ordspråk

jag drar benen efter mig
och dagen grå
går utan spår
av nytta -

fast
jag bakar bröd
till middag
sätter rosor i vas
gnuggar bort fläckar på tyg
packar klar en ge-bort-väska...

och jag föreställer mig
den orientaliska dansen
inlärd från barnsben
i en klan-o-familj-kontext

jämför med magdanskurser
med arabisk musik från cd
eller min solodans hemmavid
med hjälp av danslärare på dvd

positionerad
framför en bildskärm
i Lund
följer jag
Camelia
från Kairo

för 10år sedan
när hon dansade
detta stycke av Shaabi
kände vi inte heller varandra

utan att känna hennes doft
heller inte hennes vardags innehåll
följer jag hennes koreografi
dansar hennes Shaabi

som jag ser den
nu och här
från min Tv-skärm...








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-07 00:57



Bookmark and Share


  Respons VIP
Glädjen i att dansa märks verkligen!
2020-09-09

  bibbi ahrnstedt
Tiden nu och tekniken får oss vilja göra andra saker härligt med dansen
2020-09-07

  bibbi ahrnstedt
Tiden nu och tekniken får oss vilja göra andra saker härligt med dansen
2020-09-07

    Lena Staaf VIP
Dans är också att skapa konst med hjälp av kroppen. En härlig form av skapande! Och en tv- skärm är bättre än inget
2020-09-07

  lila fjäderblomman VIP
Javisst är det häftigt att tid och rum har förändrats från förr! Teknikens under -
fast den går inte upp mot en live dansupplevelse! Du gör en bra kombo!
2020-09-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Så härligt och spännande diktat om en vardag i skönhet och dans! Visst gjorde du nytta!
2020-09-07

  Blått Norrsken VIP
Så fin harmoni i din text . Jag ser ser och känner hur du dansar det du beskriver så bra .
2020-09-07

  Marita Ohlquist VIP
Magdans med mjuka böljande rörelser, en gammal tradition som finns än i dag
har upplevt det i många länder
vackert att se på, tycker jag.

2020-09-07

  ULJO
Håller med Kungskobran.
Magkänslan är viktig för gott mående.
2020-09-07

  Kungskobran VIP
Om magen mår bra så mår hela människan bra
Japanskt ordspråk

Finns det något mer sensuellt än magdans?
2020-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP