Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sep 2020, inspirerad av volontärskap på Mind


Trevande rader - volontärdikt

Trevande rader mot flimrande vitt
Välkommen hit med allt svårt som är ditt
Dela och se om din ångest och börda
lättar när orden om bördan blir hörda

Visa den hemlighet du hållit gömd
Öppna på glänt, du skall inte bli dömd
Tro att vi finns och förstår hur du lider
Lyssnar om natten när marorna rider

Kanske inom dig det rasar ett krig
Tankar som skrämmer och angriper dig
Skriker att själv är du smuts utan värde
Tror du på dem är det fara å färde

Vilsen och ensam men glöm ej en sak
Tyngden som hindrar dig från att stå rak
Vilar just nu likadant på nån annan
Ensamt vi går, lika fullt står vi samman

Svårväckta ord ur din plågade själ
Fler än du anar är de som vill väl
Vilsna ihop kan vi osäkert treva
Sökandes hopp och en mening att leva

Trevande ger jag det stöd som är mitt
Trevande rader mot flimrande vitt




Bunden vers av Rafael
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-07 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael