Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bodo och Laila kan de någonsin förlösa varandra Innan det är försent?


Till den kommande frigörelsen?


Han kom över sitt eget
Öde som inte startat än

Och han kom åt livets
Öde av slump och försåtliga
kommande handlingar

Som låg och slumrade
I en blå utdrags soffa

Nu är han indragen
I mänskliga situationer

Han inte har någon som
helst kontroll över

Och hon går förbi honom
Hög som ett hus
Varje kväll i bostads området

Hon som har svaret på
Hans instängda gåta

Och kan generera frihet
från hans eget kommande Öde

Och döden står bredvid
och ser på

Där hjältarna,hjältinnorna
inte har något namn eller
plats på ärans stora altare

Hon som är så beroende
av de röda vallmofältens
sövande sötma

Och bär på Moder jords
livsägg


Med kraften att förlösa
andra men inte sig själv



Och han budskaps bäraren
Beroende av att bli upplåst

Av en eggande eldberikande
Nyckelords innehavare

I en slumrande förort där
Ödet gror och härskar över
Mänskoliv

Skall de lyckas och bryta sig
ut ur sina egna spegelroller?

Och ge mänskligheten en
andra Chans i tillvaron

Medans döden ser på

Utan att kunna röra en min
För tillfället

Därför att något som kallas
Helig ande har sitt finger
Med i spelet. ..

Och inte ens solen som en hundratusen
tals år i förväg vet vad det hela handlar
Om

Har svaret i en pågående
gåta på den magiska platsen
Jordklotet

Där möjligheterna styr varandra

Medans döden står bredvid
Och fundersamt tittar på.









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-09 05:57



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
När den där Helig Ande lägger sig i gör döden bäst i att stå och glo, ja!
(... Kanske kan lära sig något? Om människor och möjligheter, och kanske t.o.m. om sig själv.)
2020-09-10

  Bodingen VIP
Döden, ständigt denne döden. Gå och dö, döden. Dags för livets era nu.
2020-09-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka bilder du målar med dina ord om tvenne omaka människors öde.
2020-09-09

    Lena Staaf VIP
De två som inte ses mötas som jämlikar men ändå dras till varandra på grund av otillfredsställda behov. En stark dikt om ett par som väntar på dödskyssen.
2020-09-09

  Lottie Ålhed VIP
Tydliga bilder Intressanta ord som väcker känslor ..Applåd!
2020-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP