Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÄRA VARANDRAS BÖRDOR

 

Idag

var en sådan dag

 

då mörkret dolde

glittrande solstrålar

vreda stormvindar

rystade trädens grenar

 

idag

var en sådan dag

 

då din ångest

kastades på mig

dina tunga bördor

skulle jag bära

 

idag

var en sådan dag

 

då du såg dig 

ingen notis om mig

krafter som sinat

bära varandras bördor




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-09 18:24



Bookmark and Share


  Kajan VIP
I bästa fall ett växelspel, annars nästintill omöjligt i längden. Bra skrivet om svårt ämne.
2020-09-12

    ej medlem längre
Vilken viktig text! Att bära ångest kan vara tungt, även om det innebär att man lättar bördan för någon man älskar. Det gäller, vilket är lättare sagt än gjort, att finna en balans att ta hand om sig själv så att man orkar och förmår ta hand om någon annan.
2020-09-12

  Lehva
Sådana dagar tar aldrig slut.
Jag har levt i sådana dagar, med någon som jag kunde välja bort.
Som nära anhörig med någon som mår riktigt dålig, handlar det bara om att stå ut.
Stark text.
2020-09-11

  Fem hjärtan VIP
Man måste sätta en gräns för hur mycket energi andra får ta av en..
2020-09-10

  Feliaxel VIP
Vissa dagar är värre än andra
Väl skaldat
2020-09-10

  ULJO
Det går till en gräns omsorgen om andra. Det måste få vara så ibland.
2020-09-10

  Marita Ohlquist VIP
Visst är det bra att vara hjälpsam, men vissa dagar är de egna bördorna tunga och man har ingen ork att bära andras!
2020-09-09

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, sådana dagar finns
och de ska få sina ord
tycker jag
men blir de många
får man finna en strategi
som "en and kan låta vattnet rinna av kroppen", förhärda sig litet -
man får vara rädd om sig så länge man har sig
(på flygplanet står en skylt att man vid nödläge ska sätta på sig sin egen syrgasmask först - innan man hjälper sitt barn, sin partner, sin granne! )
2020-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP