Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vita skogen

Hjortspår mellan björkstammarna
leder längs de urgröpta snåren
där stigar lyfts av ömma hovar
under en vild och vördnadsfull flykt

och som vore vi poeter, osårbara
sänks vi villigt ner i tidens myr
med lindor av starrgräs om armarna
att fästa i vingar av ängsull och dun

för att stiga som dimma om hundra år
med ett nytt språk ristat i huden
en ordlös sång bärgad ur mossan
av hjortarnas dröjande skuggor




Fri vers av Grävling
Läst 225 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-09-10 12:40



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
gillar vad du skriver
2020-09-14

  Solweig Jansson VIP
Fantastisk !
2020-09-13

    ej medlem längre
En fulländad symbios mellan poesi och natur. Här lyfter ditt drömlika språk sina löv och kvistar mot skyarna i vacker och stark poesi.
2020-09-12

  Ulf Carlsson VIP
Men "aldrig en björk som står vit / det finns på den andra sidan".
Ferlin och andra poeter lever ändå vidare för kommande generationers vita skogar som nya språk!

2020-09-11

  Stanley Rydell
Underbar hyllning till naturen som kan ge oss ett nytt språk inristat i tiden och huden!
2020-09-11

    Lena Staaf VIP
Poeternas odödlighet!
2020-09-10

  Nanna X
Bättre än Mörka skogen
2020-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling