Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖVERGÅNGSSTÄLLE

Ett ställe för en ständig övergång
med brandgult blinkande trafiksignaler
är livets färd med sina ritualer
och levnadsregler på sin gatas gång.

Ett övergångens ställe är ett kval,
en ständig rörelse mot undergången,
till andra stranden på den smala spången
med livets osäkra trafikmoral.

När man blir gammal, syns dock världen ung,
ja, rent av barnslig för ett äldre öga!
Trafiken är dock städse lika tung

och trafikantens risker lika höga.
Att klaga på sin livsrutt hjälper föga,
så när du över gatan går, så sjung!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 145 gånger
Publicerad 2020-09-10 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP