Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Divanens sammet

 

 

mina ord har skapat sig en gedigen 

samling av liv och även om de tillika 

såg ut som berättelser formade orden 

punkter över nattens skiftande tak 

 

Kanske att hon kunde älska åter 

 

Freud vinkade in dem från gatan och 

en hög av alla delpersonligheter lade 

sig i en ormgrop på divanens sammet 

 

Ett djupt skratt formades i hennes mage 

och hon kunde nästan nästan minnas 

honom. Nästan nästan minnas henne och 

de femton år som passerat helt i onödan 

 

Han var lite mer rå och lite mer direkt 

 

Freud drog allvarligt bort de sista stråna 

som dolde delar av iris och de log så brett 

att tiden stod alldeles still. 

 

Hon var ännu lika kåt som då han förde 

henne genom ett telefonsex som ännu 

sprängde alla vallar av liv 

 

att han bodde i muminlandet fick henne 

enbart att nästan kikna av ironin. 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-11 00:25



Bookmark and Share


  Ninnesdotter
Att sätta ord på en kunskap om hur tanken vandrar in i det landskap som är jagets botten....
Du gör det väldigt levande


2020-09-11
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP