Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inläst version: https://youtu.be/6ZJbQnZy_qk


Förmultning

Det är som en andedräkt
av fukt

plötsligt darrar hela skogen
ändrar färg
som inför döden

spindelväven blir allt blötare
flugsvamparna lyser illrött
dödsbringande

men inget av detta bekommer vandraren
som går i skogen

det här är det vackra skimret innan
mörkret

högt över jorden drar pilspetsar fram
inriktade på södern

den mörka åns ström kastar sina slöjor
uppåt,
dansa, dansa innan de grymma
månaderna kommer

allt ska nu sova
sova, sova under ett täcke av förgänglighet
under tårar från mörka skyar.




Fri vers (Fri form) av Jeremiah Karlsson
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-11 09:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeremiah Karlsson
Jeremiah Karlsson