Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RUBRIKENS BETYDELSE

Ett tips att undvika att bli besviken,
när man skall tolka diktens innehåll
och tycker att man knappast fattar noll,
är att man tittar närmre på rubriken.

Rubriken sammanfattar diktens lydelse,
om än i mycket komprimerad grad.
Rubriken är ju diktens första rad
och kanske ger dess innersta betydelse.

Rubriken, alltså själva överskriften
till diktens innehåll och innebörd,
bör hindra snålheten och överdriften

i tolkningen av oberörd och rörd.
Rubriken har den lysande uppgiften
att ingen bliver bakom ljuset förd.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-11 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP