Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MER ÄN EN IDOL

 

NU GÅR JAG IN PÅ NYA VÄGAR
SOM NÅGON ANNAN STAKAT UT
HAN ÄR MIN FADER OCH MIN HERRE
HAN ÄR MIN BÖRJAN OCH MITT SLUT
JAG HÅLLER FAST I MANTELFLIKEN
SÅ ATT JAG NÅR MITT SKÖNA MÅL
OCH JAG BLIR ALDRIG NÅNSIN SVIKEN
FÖR HAN ÄR MER ÄN EN IDOL

 

EN PILGRIMS VANDRING ÄR ETT UPPBROTT
SOM FÖLJS AV FLERA UPPBROTT SEN
ATT LÄGGA AV SIG DET SOM TYNGER
OCH SOM FÖRSVÅRAR VANDRINGEN
OCH SÄRSKILT SYNDEN SOM OMSNÄRJER
SOM BLIR EN BLACK OM SLITEN FOT
DÅ MÅLAS HÄRLIGHETENS FÄRGER
PÅ VARJE SIDA I MIN BOK


JAG HÖR ETT SJUFALT HALLELUJA
DET KOMMER FRÅN MITT INRE RUM
DÄR HÖR JAG ROPET: ”ABBA! FADER!”
DÄR BLOMMAR EVANGELIUM
FÖRSONINGSBLODET ÄR UTGJUTET
JA, VAR OCH EN SOM VILL FÅR TRO
TIDSÅLDERN NÄRMAR SIG NU SLUTET
HAN BYGGDE BRO FRÅN TRO TILL RO


LARZ GUSTAFSSON 11/9 2020




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2020-09-11 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP