Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text på gränsen, alltså den rent mentala gränsen, precis innan det totala vansinnet landar och biter sig fast för evigt.


Carpe furca

Jag sirapsringlar tankar runt kudden, så är det. 
Det är långa och komplexa strukturer, sega funderingar och luftslott. Ändå gläds jag på nåt litet sätt åt att ha något att göra, medan timmarna likt mördarsniglar hasar fram över väggarnas strukturbetong. Det hela fulländas av pulsens släggdunkande mot höftbenets smärtreceptorer.

Halv fem är jag en inte helt lycklig innehavare av sömnsaknad och grusiga vakögon, när morgonen liksom lite tveksamt, smygknackar på dörren.

- Hallå?, herr Carlsson, jo, det är jag, Morgonen, säger Morgonen. Jag tänkte bara säga det är dags att gå upp nu.
Morgonen hukar sig rutinerat medan en klockradio, tre böcker mobiltelefonen med tillhörande lurar och en beige potta kommer farande från sängen. Som väl är var pottan tom.

- Dra åt helvete, gråtskriker jag, relativt dämpat då huvudet är täckt av kudde.
Hade jag stått upp hade jag stampat som en treåring.

- Nej det går inte, svarar Morgonen. där är det knökfullt av sömnsvårigheter som har världens jävla afterworkparty.

Jag ska inte trötta dig med den följande diskussionen som har en lika given som förväntad utgång.

Jag går upp. Vad annat kan jag göra. Carpe fucking diem. Eller var det furca?
Ja! så var det! Carpe furca! Fånga gaffeln!

Ikväll kör sömntåget sin runda igen
Om man skulle ta och hinna med det då...




Övriga genrer (Kåseri) av Roger VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-11 23:55



Bookmark and Share


  Livet1
Brutal realism med humor. Allt är i förändring, inget varar för evigt!
2020-09-13

    ej medlem längre
Inte heller pansarnätter har armar eller ben, inga gripklor eller häftmassa

ändå fäster de sig duktigt på ens nerver och man är ju, som skribenten beskriver så klartextat, beredd att gå i bitar

han skrev ju nånstans om en buss, gjord för de mindre skarpsinnade...om jag minns rätt...kan man polstra säten på sådan buss med vaknätter?
2020-09-12

    ej medlem längre
Uppvaknandets stund kan vara nog så smärtsamt. Jag tycker om den humoristiska tonen som lurar i ditt målande språk och hur du driver med alla hurtiga citat om att fånga dagen och imorgon är en ny dag med början på ditt liv eller liknande. God morgon! :)
2020-09-12

    ej medlem längre
Snyggt fångar du den maktlösa sömnlösheten..
2020-09-12

  Nanna X
Fin skildring av sömnlösheten, jag känner igen mig. Uppskattar särskilt hur tankarna sirapsringlar, och att Morgonen är personifierad.
2020-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP