Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgens skepp

Sorgernas skepp har avseglat till sin
slutliga destination.
Ombord sitter de själar som fått
lämna sin jordiska kropp,
för att nu färdas långt bort i de
dödas solnedgång.

Skeppet svävar majestätiskt mellan dimmolnen,
som sakta börjar omge skeppet,
och dölja det för oss som lämnats kvar,
vi ser fortfarande konturerna av det
och vi hör vinden ta tag i seglen,
snart är skeppet dolt för våra ögon.

Vi ser med förundrad och frågande blick
ut över den nu tomma himlen, och små rännilar
av rädsla kryper över våra kroppar och in i
våra själar, men vinden minner oss sakta om
att i framtiden så ska vi alla också segla till
den slutliga destinationen, med sorgens skepp.





Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-12 09:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP