Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fred - vad är det?

Det är så lätt att fördöma
att ropa på fred på moraliskt sätt
men om fred för dig betydde att ditt eget land
övertogs av fanatiker som vill
vrida klockan tillbaka till 1100-talet
och du förlorade din frihet och talan
blev fördriven från ditt hem
skulle det då hjälpa att ropa fred?

Jag älskar fred och frihet
för alla människor
men det finns tyvärr starka grupper som
anser frihet överskattad
och de vill inget annat än att med alla medel tvinga sin åsikt på dig

Det är klart att jag lider med oskyldiga libaneser
som lyckats att stabilisera sitt land men
kvar finns Hitzbolla med mål att utrota Israel
och införa sharialagar
Libanons regering har inte lyckats avväpna dem
de har stöd från Syrien och Iran
de är en egen stat i staten
i södra Libanon
med eggen riktad mot invånarna i
norra Israel

Israel som sedan sin födelse
hotats och attackerats av sina grannar
och finns idag enbart för att de lyckats försvara sig
Kanske det enda sättet att få fred för Israelerna är att packa och ge sig av
men det skulle inte bli fred i området
tvärtom vi skulle få ett nytt Irak
inte skulle Palestinierna få ett eget land





Övriga genrer av lydia
Läst 353 gånger
Publicerad 2006-07-14 12:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lydia