Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Reflektion

 

 

Plötsligt stannar livet upp!

Tankar om ett eventuellt slut formar sig

som snabba impulser i hjärnvindlingarna

Okej, är detta en utmaning?

Hur kommer jag att förhålla mig till det?

Smärtan för mig tillbaka till nuet

I stunden kan jag inget göra mer än härda ut.

Andas! Det hjälper!

Nya snabba tankar tar plats

och avbryts när ny smärtvåg tar över

 

I ett ingenmansland

som om en glasvägg i landskapet

omringar mig

 

Tillståndet tvingar mig att vara här.

Efter smärtan väntar vila,

alla förslag om aktivitet

förkastas och

för mig åter tillbaka till samma punkt

 

Det är inte riktigt som vanligt

Gräva ner ormbunken och vackra rosen Munstead wood

får vänta

möjligheten att betrakta livet några ögonblick

infinner sig istället

Jag ser ogräset

Tittat på den frodiga mållan

Glor ut den helt frankt

Men den flyttar inte på sig frivilligt

Den borde förstås ätas upp!

 

Tristessen och rastlösheten river i min trötta kropp,

är olidlig stundtals

 

Så kom ihåg då!

Ta inte för givet!

Var glad att du kan, när du kan.

Jobba av hjärtats lust

med det som är viktigt

Slösa inte med tiden!

Var tacksam!

 

Stillheten är kroppslig

men påverkar hela systemet

får mig att landa

 

Plötsligt flyter allt ihop och är separat

skeende i exakt samma sekund

 

Livet som pågår

i världen

barnet som föds i en Masajby och tar sitt första andetag

åldringen som drar sitt sista i sin säng och lämnar vår jord

ett restauranggolv som moppas

tänder som borstas

människor som trängs över Calcuttas mest intensiva bro, Howrah.

Vi äter, sover, älskar, bråkar och krigar, lever och överlever, dör.

Det brinner i skogar

i flyktingläger

Människor, desperata

ber om humanitet

i samma stund som en trettonårig influencer

testar senaste serumet

för fransförlängning

Livet

 

Jag konstaterar bara att vi lever

olika liv, liknande liv, sida vid sida

pysslar där vi står, ibland flyr, om vi kan.

 

Jag är maktlös inför mycket

men inte allt

Jag kan inte skydda min dotter från allt som är fel

men jag lever i Sverige, får skriva

kan förundras och ifrågasätter.

Gräver där jag står och växer.

 

 

 

 

 








Fri vers av Livet1 VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-12 21:38



Bookmark and Share


  Roger VIP
Få har insikten om vilket privilegium det är att få växa upp och leva i vårt land. Du har den insikten. Bra skrivet
2020-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP