Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avstånd till jorden


det är ett kort avstånd till jorden 

lilla du och lilla vitsippan väntar 

vet att jorden skalv under dig 

 

människan den märkliga 

stretar på i sin rädsla och kan samtidigt 

ägna ett slags författarskap runt den 

enda rädslan han avskyr 

 

fjorton månår ifrån närhet men lilla 

borgerligheten fingrar över naivitetens 

allra smutsigaste organ dess lemmar 

 

Trycker sig mot tar avstånd från längtar 

bort bort så pass att det allra viktigaste 

missförstås 

 

det är ett kort avstånd till jorden 

 

det friskaste har tagit avsked och den du

spelade var plagiat av lyckan 

 

trådarna in värker och över himlen far 

en slags betryggande lycka som fastnar 

 

det är så kort att avståndet mellan geni 

och galenskap kan vara svår att se 

 

genom den porösa hinnan syns du 

ni. Nu. 

 




Bunden vers av smultronbergen VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-13 09:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP