Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningsfull meningslöshet

MENINGSFULL MENINGSLÖSHET

att lägga lock på det förgångna
en tilltalande tanke

en antydan om en fängslande läsning
ur en förlamande manual
hur vi förväntas leva våra liv

varför hänge sig åt fantasier
för att lindra det smärtsamma

trist att tvingas förtvina
i en fantasi om sig själv
bättre än att ge sig ut
i konkurrensrealismen

folk tror sig kunna skapa
när de snarare när sin livslögn

folk snickrar fåfängt förgäves
hantverkar tvångsmässigt praktikaliteter
med en ambition att förtränga
lagen om alltings meningslöshet

även meningslösheten skapar mening
att förstå när det är meningsfullt

stela penseldrag på livets regnbågspalett
den mänskliga hjordens huvudsyssla

om 80 år
knappt någon
som finns nu
som finns ännu




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-13 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP