Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rosen fäller sina blad

allt förändras
i höstens vindar
rosor släpper sina blad...

den guldfärgade berlocken
som jag hängt om halsen
öppnar sig av sig själv

en hårlock ligger i berlocken
första locken
farmor klippte av från far
när han var liten

Lasse, Lasse liten
under locken din
finner jag en ansiktsbild
stor som en tumnagel

det är inte du
som barn
det är din fru
som gammal kvinna

mor andades ännu
medan mina barn och jag var där
läste hennes älsklingsdikter
masserade hennes spända händer

gned hennes bröstkorg med rosenolja
en ljuvlig doft av höst fyllde rummet
som när rosor släpper sina blad
i middagssolen

det finns ingenting att vara rädd för
ingenting att göra motstånd mot
allt är som det ska vara
när mors händer slappnar av

mina barn smeker hennes hår och panna
hör andetagen bli lugnare och djupna
och jag tror nog hon lyssnar
när jag läser hennes favoriter

minns när jag var liten
jag älskade att lyssna
till hennes vackra stämma
när hon läste poesi;

Nils Ferlin
Gustav Fröding
Bo Setterlind
Dan Andersson










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-13 21:37



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Berörande, innefattande minnesbilder. Applåd!
2020-09-18

    Lena Staaf VIP
Underbar text som binder ihop livet och döden med varsamma och ord som doftar av vissnande rosor.
2020-09-15

  Yrre VIP
Berör.
2020-09-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart känsligt och rofyllt diktar du livet och döden kärleksfullt och berörande.
2020-09-14

  Sparvögat VIP
Mycket berörande, känslofyllda verser om en älskad mor...
2020-09-14

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som berör mitt inre!
2020-09-14

  Kajan VIP
Väldigt finstämt med ett stort lugn i berättandet.
2020-09-14

  ULJO
Så kolossalt bra skriftat
2020-09-14

  Kungskobran VIP
Vilken underbar berättelse, rörande
2020-09-14

  lila fjäderblomman VIP
Berörande vackert.
2020-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP