Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Rödvita hattar

I skogen finns ett dike
ingen hittar dit
bara den med fantasi
hör anekdoterna
revorna av smultron
ger hopp för den blyge
grässtråna fyllda
med bevingade citat

Våren har sina stunder
sagorna för vuxna
mannen med huvan
ser spår i blåbärsriset
läser mellan raderna
om svärdet det rostiga
nedgrävt i mossan
herraväldets attribut

I skogen finns en bäck
där näcken spelar
hov för kantarellerna
sida upp och sida ner
med rödvita hattar
och fodral för fioler
tjädertuppen sjunger
solosång invid gläntan

Hösten har sina stunder
episoderna många
harpan i lönngrenarna
studerar epilogen
sommarens reträttväg
flyttfåglar tar vägen
över ändlösa skogar
flykten till tryggheten

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 479 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-30 05:59



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Metaforerna oändliga i din dikt, slår an på strängar i hela registret i minnet... Skickligt av dig!
2020-10-05

  bibbi ahrnstedt
En mästare beskriver höstens natur, fint
2020-10-01

  Blomma-Stjärna VIP
Livfullt och fantasieggande om skogens liv!
2020-09-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Bildrik och fantasifull dikt i höstkostym!
2020-09-30

  Eva Langrath VIP
En hösttext att förtrolla sig i.
2020-09-30

  AiA Maria den fria
Underbara ”toner o vibrationer”.

Tack!
2020-09-30

  lodjuret/seglare VIP
Vilken nuttig liten bild med några små gosiga svampar på... vet inte ett skit om svampar, men de gör sig verkligen på bild. Ungefär som stilleben av blåbär, jordgubbar eller rimligt slitna gamla kläder, från någon gruva i Norrland eller Wales.
2020-09-30

    Lena Staaf VIP
Naturens färger som triggar fantasin.
2020-09-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, ser bilder för min inre syn!
2020-09-30

  Öknens Ros VIP
En värld fylld av väsen och grönskande träd och växter, väl beskrivet.
2020-09-30

  Feliaxel VIP
Trolska rader
2020-09-30

  Maria Sundelin VIP
Naturen är full av väsen vi inte alltid registrerar

2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO