Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man måste vara modig

Man måste vara modig
i vår nya sköna värld
Människorna i Belarus vågar
Navalnij vågar
Greta Thunberg vågar
Då vågar jag också

Om de som har makt
med automatik också har rätt
så har gubbeliten
Lukasjenko
Bolsonaro
Xi-Jinping
Trump
Putin
Duterte
rätten att bestämma
över din, min
och jordens framtid

Jag har min fantasi
Jag har min kreativitet
Jag har mina vänner
Jag har min yttrandefrihet
Jag har rätten att skriva vad jag tycker

Världen är för vacker
att överlåtas till maktens män
Jorden skriker efter förändring
Om du vågar demokrati
Om du vågar förändring
Då vågar jag med




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-15 03:38



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Tillsammans både kan och vågar vi leva fredligt och jämlikt och fria - ja, till en värld utan arroganta lögnaktiga girigbukar till ledare!
Ja, till en värld utan militärvåld mot ett fredligt protesterande folk!
2020-09-15

    Lena Staaf VIP
Helt rätt! Och ändå viker många undan, vågar inte. Och de stora förstörarna dundrar vidare.
2020-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Det är skrämmande att några få har så stor makt, vi måste var och en efter förmåga engagera oss för att få en bättre värld!
2020-09-15

  Kungskobran VIP
Det krävs mod att våga när livet står på spel.
Insiktsfullt diktat
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP