Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nihilism Dr. von Nihil del 1

Dr. von Nihil var en egendomlig man
gick omkring i trasiga byxor gjorde han
fasten han var rik.
Hans begåvning var mycket speciell
han kunde allt om ingenting
sin doktors titel hade han fått
av sin disputation som handlade om
tingens betydelse för ingenting.
För detta blev han mycket berömd
och reste runt i hela världen och höll föredrag.
Hans föredrag började alltid med
Mina damer och herrar
nu skall jag hålla fördrag om ingenting,
så höll han föredrag i två timmar om ingenting.
Alla jublade och applåderade, han var ju mycket känd och
var till och med föreslagen till nobelpriset
men man kunde inte passa in honom i någon disciplin ,
möjligen författarens.
Han blev emellertid nedröstad av nobel kommittén
då hans enda bok var alldeles för tjock för att kunna hållas upp och läsas, den vägde 6 kg

(fortsättning följer om ingenting när jag kommit på
vad ingenting är , det existerar kanske inte)




Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-15 09:09



Bookmark and Share


  ULJO
En konst att kunna prata länge och väl om något som inte betyder något. Finns experter på sådant. Meningslösa föreläsningar.
2020-09-15

  Respons VIP
Din dikt påminner mig om boken Varulven av Aksel Sandemose där huvudpersonen håller en spontanföreläsning om just ingenting inför en akademisk församling.
Spännande tema!
2020-09-15

    Sefarge VIP
Du har kommit någonting
På spåret. Om ingenting
Och dess skattkammar
Tyngd av juveler o guld
Så fortsätt. ..
;)
2020-09-15

  Öknens Ros VIP
Föreläsare som pratar om ingenting finns det säkert ett antal, bra betalt har de också.
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP