Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personen i dikten är fiktiv.


Sviken

 

 

du sa du ville va' min vän

fast jag inte kände dig än

ville jag inte va' din ovän

om än jag hade det på känn

 

du lade ut en förfrågan

fick svar efter förmågan

tändes då den lågan

som blev rena plågan

 

men nitlotten jag drog

och kärleken dog

jag hade fått nog

men du bara log

 

jag kände mig trygg

men bakom min rygg

du blev en ljusskygg

en riktig ynkrygg

 

dina lögner så många

du kunde dem aldrig fånga

minst en kilometer långa

de blev alltför trånga

 

men den som aldrig ger

heller inget får

hur du än bönar och ber

jag fäller inte en tår

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-15 09:32



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kärleksleken
som slutade
med alla sveken
Fint fångat

2020-09-16

  Bodingen VIP
Inte lätt med relationer, kan vara nog så jävligt att ha sig själv in på knutarna ju.
2020-09-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Insiktsfullt diktat om något många säkert känner igen. Bra skriftat!
2020-09-15

  ULJO
Vanligt tyvärr. Svek i relationer. Du belyser så bra här.
2020-09-15

  Feliaxel VIP
Berörande läsning om svek
2020-09-15

  siv birgitta.a. VIP
tack bra ja vet hur det är. bättre med djur dom sviker oss aldrig
2020-09-15

    Lena Staaf VIP
Relationer är svåra och bör hanteras varsamt. Men en del går till attack och börjar smutskasta när relationen är över.
2020-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en relation som inte var vad den borde vara!
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP