Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min förra mirschian var en aning trött och avslipad - nu försöker jag nå lite längre i drickandet och i författarskapet ....


ännu en mirschian - håll till godo

mirschian blir man
av födsel och  och ohejdad vana

min mor Maria Mirsch
reste med familj och pick och pack
från Grasslizt till Helsingfors 1908

fyra år gammal
sex år senare tvingades familjen
tillbaka till Österrike
i första världskrigets vidrigheter

freden gav dem möjlighet
att återvända till sin 'butik' 
Musik Mirsch på Bulevarden
Anton, Marias äldre bror var chefen

Maria växte från krig till krig
och hon födde sitt tredje barn
Monika 1941

Kusinen Olle Mirsch vidgade i Sverige musiktraditionen
läs historien om hans verksamhet:

 http://mirsch.se/?page_id=22

 




Övriga genrer (Kåseri) av Monika A Mirsch VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-15 11:39



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Levande
om livets flöde

Tack!
2020-09-21

  Solweig Jansson VIP
Varje familj / släkt är ett pågående drama .....
2020-09-18

  Eva Langrath VIP
Fint berättat
2020-09-16

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Så spännande! Du gör berättelsen vacker.
2020-09-16

    Lena Staaf VIP
Ett minnesarv tungt att bära. Kanske musiken kunde hjälpa till med att orka.
2020-09-15

    Sefarge VIP
En släkt genomgång
I mini format men
i maxfart genom
Historiens olika
Skeenden
Bravo!
;)


2020-09-15

  Blomma-Stjärna VIP
elände och överlevnad och nytt liv!
2020-09-15

  Maria Sundelin VIP
Ett händelserikt liv
Kramar
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP