Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Deus ex machina

Vi är i den åldern
när pappor dör av naturliga orsaker
när en bekant från förr
när som helst kan dö i en trafikolycka
Den åldern
när våran egen dödlighet
slutligen sköljer över oss
suger tag i våra kroppar
drar oss ut på djupa vatten
i ovisshetens mörka hav
och tvingar oss att simma

Och allt vi vill
är att någon
eller något
ska kliva ner från sin himmel
stoppa maskineriet
ställa allt tillrätta
och ge oss frid




Fri vers av Max Magnusson
Läst 78 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-15 11:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Magnusson
Max Magnusson