Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktober, de fäller träd

Där regnet ännu betar i gräset
kränger kvällen till och väcks
av ett plötsligt ljus, faller
som en ljudlös eld längs horisonten

de glömda fälten rör sig närmre
prasslandet av syrsor
som vant synkroniserar sina stråkar
drar bort i en krypande vind

varje ord är en fuktig skugga
varje skugga smaken av nysnö
ett fryst rönnbär på tungan
en munfull multnande sol




Fri vers av Grävling
Läst 530 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-15 12:53



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Mycket vacker text där synbilder, lukt och smak stannar kvar.
2020-09-16

  Kungskobran VIP
Så fint.
2020-09-16

  Lottie Ålhed VIP
Ett fruset rönnbär och en munfull multnande sol ger nyskapande beskrivande bilder på nytt vis. Applåd!
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling