Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Explosions emulsion. ..






Kambriumrött

Vismutblått

Sturm unt drang
grått. ..

Hur länge skall ärans
Nationella färg stoltsera

Innan de flagnar av i
glömskans enskildhet

Med sökande blåsljud
Från en vilsen säckpipa

Invid Engelska kanalen

Alla tillhör vi någonting
Egentligen

Vad det nu än må vara

Som glöden från en fallen
stjärna. ..


Nu bevarad inuti vart
enskilt Människo öde

Med över 6000 färgnyanser
för Ögat att uppfatta.

Och öppna upp till en ny
morgondag

Men med sina olika namn

Det ena varken bättre eller
sämre än den andre

Vid sanningens sekund
Vad bär du för färg då

Kameleontens?

Morgonrodnadens?

Avundens gröna?


Vid världars undergång
Farväl till alla Färger

Efter det skall det
Tysta vilsamma
Mörkret härska

Återigen. ..


Ljusbärare vid alltings liv
vi meningen egentligen är. ..?














Fri vers av Sefarge VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-15 13:24



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vad har vi färgerna till, vad symboliserar de? För mig är färger skönhet. Jag älskat naturens färger på hösten, afrikanska och indiska klädedräkter och tyger men vågar inte själv sticka ut för mycket med färgklatschig approach. Fastnat i det mörkblåa, gråsvarta.
2020-09-16

  Kungskobran VIP
Hope and glory försvinner bort i en grå dimma över kanalen
Mycket läsvärd text
2020-09-16

  Scarlett Miryam VIP
Vid sanningens sekund kanske man visar sig bära en helt annan färg än den man trodde att man var (eller tillhörde)... och de färger vi uppfattar hos andra kan väl ibland bero på våra egna synproblem och -svårigheter?
2020-09-16

  Bodingen VIP
Då blir det nog illamåendets grå.
2020-09-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande färgreflexioner i intressanta formuleringar!
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP