Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- Att finna Den enda själ - någon har funnit den -


Den enda själ

 

Den törstande söker
den öppna själ
den som tar emot
den längtan som brinner

Den prövar vägar
den ångrar vägval
den vill inte såra

Den önskar finna
den som går in i
den som blir ett med
den som smälter samman
den som fullkomnar

Den sökande själ
den länge väntat
den fortfar att söka
Den enda själ

den ro i sitt inre
den känsla av frihet
den outsägliga känslan av lycka

Den stora fullbordan

 

 

 

 




Fri vers av Litchi VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-15 20:36



Bookmark and Share


  Horace
Och när själen känner
efter en smula upptäcker
den att hon är ande
säger Irenaeus av Lyon

Det är nog just denna
känsla av frihet och lycka
som du fångat så fint

Tack
2020-10-31

  Kajan VIP
Sådan väldigt fin dikt; till innehåll, men också de precisa formuleringarna och känsla, mycket bra!
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Litchi
Litchi VIP