Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text Antikrundan i USA! Av Ewa-Britt Nilson. Har redigerat texten något för att underlätta för människor som behöver pauser för att kunna tillgodogöra sig en text, något för tidningar?


Kritik på en text (2013) bara ord





Intressant med hur att bygga en text,
berättande text, med eller utan rim.
En limerick är ju ett rimmande berättande,
med speciella regler.

Ungefär som en haiku, vilken skall vara 5-7-5
samt helst bara antyda meningen eller berättelsen.
Det moderna oskicket med att skriv en mening
och sedan bara dela av texten,

så det blir just 5-7-5 på tre meningar,
går i och för sig, men syftet från början,
i den asiatiska traditionen med tecken,
vilka nog saknar svenskans bindeord

'som' 'att' 'och'... Det kan var en del av
förklaringen till att kunna missförstå
att skriva en text på 'meter', en speciell stil
att skriva med fasta regler.

Din penna skriver ofta limerick
och de är en sorts i korthet berättad historia
med ofta inslag av humor i.
Spännande läsning!




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 124 gånger
Publicerad 2020-09-15 20:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Så skönt att få litet konstruktiv instruktion om hur att kunna handha ens skrivande av text, rörande helt enkelt... Det som är just en sorts tyckande om texten en skrivit känns just ovanligt och så berikande...
2020-09-16

    ej medlem längre
skapa dina egna regler

din egen verklighet

frigör ditt sinne
2020-09-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP