Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är kärlek? (Min klimatkamp 15/9)

I stället för att tänka på klimatet så tänker jag på kärlek.

Kärlek som känsla.
Kärlek som handling.

Att utföra hjärtkompressioner i 20 minuter är en handling. Om det görs på en partner är det kärlek. En kärlekshandling.

Om det görs på en okänd patient av en sköterska, är det kärlek då med, eller bara en handling, en plikt?

Om man står handlingsförlamad bredvid sin medvetslösa partner, är det kärlek?

Om vi säger att vi älskar våra barn, men förstör deras framtid genom våra handlingar, är det kärlek?




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-15 21:31



Bookmark and Share


  kråkan VIP
Kärleken blir inte alltid rätt. Hade vi vetat hur så hade vi inte varit här:).
Kärleken är det enda vi måste lära som vi inte redan kan.
Den är svår men vi är på väg...

2020-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP