Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människans intelligensmonopol

MÄNNISKANS INTELLIGENSMONOPOL

människan bestämmer
vad som är intelligent liv
och icke

vad som ska få finnas
och i vilken mängd

människan petar i sin omvärld
konstruerar den
efter sin egen vilja och föreställning

anpassar den
genom sitt egenskapta filter
hon kallar verklighet

människan har intelligensmonopol
trots titeln som Det största skadedjuret

det är hög tid för naturen
att bli kvitt vår gargantuanska våldtäkt

naturen behöver inte oss
ett dugg
den klarar sig mycket bättre
utan oss

en långsam segdragen upprepning
är människan

ett långsamt kollektivt självmord
är mänskligheten





Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-15 23:16



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Sant !

Tack!
2020-09-16

  Blått Norrsken VIP
Stark bra text !!!
2020-09-16

  SofieVem VIP
Två sista styckena var mörkt och vackert formulerade :-)
2020-09-16

  angela Täubert fd Jansson VIP
"Ett långsamt kollektivt självmord är mänskligheten"
Det kan inte sägas bättre. Tack!
2020-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP