Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräns 24 : till Ypsilon från Zeppelin

 

 

ypperligt mysteriöst

ledde spåret ända ned till Ystad

 

fick vi provsmaka äpplet

som hade vuxit där sedan 1244

 

planterade splitt nya sidor

i min ohyggligt utslitna skrift

 

togs vi ombord på en tungt svävande, obevingad buss

av bortgångna gubbar som Alfredsson, Warnebring, Järegård

 

medan Piraten stod kvar, egenhändigt surrad

snurrade jag genom snyggaste gränder i pastell

 

smög vi rakt fram till sydligaste

huvudet likt tyska britter

 

i yvig kontrast från

nordlig lofot i fjol

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-16 11:59



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
"Apsolut"!
Ystad var en delvis tämligen ny upplevelse för mig, för att vara en svensk stad, i sin närmast kontinentala ålderdom.

"Planterade... sidor" är en dubbel-syftning till även Robert Plant & Jimmy Page [tredje plattan uppskattar jag plötsligt rejält, mer än Zeppelin någonsin förut].
2020-09-16

  Nanna X
Haha en flygande buss! Äpplet måtte varit välväxt efter snart 800 år?
2020-09-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP