Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstsonat

Där höstlöven ligger
Fastkletade mot asfalten
Bildäck i rörelse
Skvätter vätan inunder
Där avklädda björkar
Likt nakna kejsare
Förbereder
En vinter "to be"

Stormen sveper in
Städar bort björkens forna jag
Sveper in sig
Som isolering, avstängning
Inleder vinterdvalan
Månader som väntar
Dagarna i vila
Minuter i karantän

Tystnaden sveper in
Som slutförvaringen av
Shorts och bikini
Parasoll och solskydd
Likt att sätta liv på paus
Inleder sömnen
I väntan på nya dagar
Ny frodighets prakt

God natt varma nätter
God natt krusiga vatten
Dygnslånga ljusa timmar
Fjärilens sköna dans
Där nyckelpigorna drömmer
Om den sommaren som gått
På återseende kära vän
Vi ses igen.










Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-16 07:52



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Levande beskrivning av avsked och väntan.
2020-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP