Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite om nyttan(?) av att läsa filmrecentioner.

Filmrecensenter kan vara tämligen elaka personer och jag minns några recensioner som nästan helt förstört eller åtminstone delvis förändrat min upplevelse av det filmiska mästerverket!
Ungefär så här skrev en recensent: jag vägrar okulärbesikta Hr Bergmans senaste uppkastning. Filmen som avsågs var GYCKLARNAS AFTON. Recensionen var så elak att Bergman lär ha klippt ur den lärt sig den utantill och haft den till hands under hela sitt liv.
En annan film: Ormens väg på hälleberget avfärdades med omdömet Primalskriket i hembygdsgården.
Marlon Brandos insats i Gudfadern 1 fick en recensent att likna honom som hamster med kindpåsarna fyllda med nötter. Och min upplevelse blev aldrig riktigt densamma.
En annan film Wag the Dog fick så få tittare så den försvann nog fortare än kvickt.
I alla fall då jag såg den tungt utkonkurrerad av något känslopjunk med Stellan Skarsgård i grannsalongen. Glömt titeln.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 100 gånger
Publicerad 2020-09-16 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP