Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fyra trokéer i fyra versrader i sex strofer.


FORTSÄTTNING FÖLJER

Fortsätter min magistrala
besserwissermetodik,
poetikens sätt att tala,
poesins pedagogik.

Fortsätter tillhandahålla
bundna strofer, rytm och rim.
Söker i min enkla fålla
hålla min teknik i trim.

Fortsätter att översätta
tanken i en metafor,
håller styr på känslans hetta
och dess lopp i versens spår.

Fortsätter att alludera
till en gången tradition.
Gillar att allitterera,
söka assonansens ton.

Fortsätter interpunktera
för att göra tanken klar.
Kortar inte ord med mera,
slösar tecken mer än spar.

Fortsätter att kritisera
postmodernitetens flum,
även om min dikt av flera
ses som omodern och dum.

















Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-02 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP