Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släpper ogärna taget!

Ingen har sett tystnaden
ändå talades det ofta om den...
Vad den tar sig för och hur den bär
sig åt, den kan till och med
få folk att falla i stor gråt...

En vän har berättat för mig,
när vännerna är på väg hem
efter en glad kväll och det hörs
ett sorlande när de försvinner...
Då ökar tystnaden, den tar över...

Man kan på den klaga
men aldrig den anklaga
ej heller den då åtala...

Och den har en otrolig härskarteknik
den är helt unik, den kan gräva sig in och ner
i en hur mycket som helst och ingen ser ju
vad som sker...

Trots att den är osynlig och stum
kan den jättesnabbt lägga sig över
en stor folkmassa så den
tappar andan...

Dess grepp över folk kan bli så tungt
att de över tystnadens eviga tryck
skriker högt rakt ut, denna tomhet
måste få ett slut, vad händer då,
då ökas tystnadens decibel
och blir högre än förut...

Den vill bara: Stegra och segra!

Den besegra?

Den ignorera!









Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-17 18:58



Bookmark and Share


  ULJO
Tystnaden kan vara förlamande och skrämmande men också alldeles underbar
2020-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt