Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trägen vinner

Ge mig kraft
ge mig frid,
säg mig meningen med detta liv
jag härdar ej ut
nej livet är slut
ja livet är slut.

Detta var början på en sångtext
som jag skrev när jag var 14 år!
det var alltså för 50 år sedan,
och först nu kan jag säga
att jag funnit friden
och meningen med livet!

Jag fick kraften att orka fortsätta,
jag sökte hela tiden meningen med livet
och insåg till slut att meningen faktiskt är
att just LEVA!
Att inse denna enkla sanning
var en uppenbarelse från ingenstans.

Ja småle du eller skratta högt,
det bekommer mig inte det minsta,
jag vet idag vem jag är och vad jag vill,
jag har funnit den sista pusselbiten
i mitt liv, nämligen mig själv!

Många dagar och nätter har jag suttit
och letat efter den sista biten,
slitit mitt hår, gråtit ändlösa tårar
försökt finna den på alla omöjliga ställen,
istället för att söka den hos mig själv.
MEN TRÄGEN VINNER!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-17 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP